Pullbouy - Anbefalinger
Hovedformålet med en pullbuoy er å effektivt isolere beina fra å bevege seg, så man kun bruker armene for å skape fremdrift.
Dette gjør man:
- Hos konkurranse- eller erfarne svømmere for å kunne fokusere på teknikk eller styrke i armtaket. Når man fjerner et element som beina, gir dette mulighet til å spesifikt tenke over hvordan man fører armene, høye albuer under vannet eller fremdrift over vannet. Siden man ikke har fremdriften fra beina, øker dette presset på armene, og dermed kan styrken i armtaket forbedres. Bruk av pullbuoy til styrkeformål kan med fordel kombineres med finger paddles, for å få ytterligere trykk på vannet.
- Hos nyere svømmere for å få hjelp med å få beina helt opp i vannoverflaten, som ellers typisk henger etter halvveis nede på bunnen. I tillegg skaper man en mer naturlig og sammenhengende svømming.
En pullbuoy er likevel ikke bare en pullbuoy, da det er forskjell på design, komfort og oppdrift.
Flere ting er viktige ved en god pullbuoy:
- Oppdrift: Den skal ha nok oppdrift i materialet til å kunne holde hele underkroppen oppe i vannoverflaten. En tommelfingerregel er at hvis den øverste delen av pullbuoyen, når den er plassert mellom beina, ikke er oppe og bryter vannoverflaten, så er ikke oppdriften sterk nok. Alle gode pullbuoyer er derfor laget av EVA-skum.
- Holder seg på plass under svømming: Det eneste som kan avbryte en god økt, er at pullbuoyen mistes, oftest i forbindelse med vendinger. Dette skyldes enten en for stor tykkelse (og dermed at den er vanskelig å klemme beina rundt) eller en dårlig form, som ikke er tilpasset lårenes form. De beste pullbuoyene har derfor den største mulige forskjellen i bredden i bunnen vs. i midten, mens toppen er mindre, så de “omkranser” lårene.
- Komfort: Mindre røde merker kan ikke unngås ved bruk av en pullbuoy over lengre tid. Men gnagsår skal en god pullbuoy bare ikke gi. Derfor bør overflaten være behandlet/slipt, så den ikke gnir seg inn i huden når du svømmer.
En pullbuoy kan plasseres flere steder ved beina. Det mest normale er på midten mellom kne og skritt. Jo tettere på skrittet, jo mindre hjelp til å holde beina oppe får man. Vil man heller fokusere på å styrke kjerne/mageregionen i rotasjonen fremfor armene, kan man med stor fordel plassere pullbuoyen helt nede ved anklene.
For å sikre at de er så hydrodynamiske som mulig og blir sittende mellom beina, er de beste pullbuoyene tynnere og mindre i ene enden og tykkere i andre. Det betyr at man enklere kan få et godt og fast grep om pullbuoyen med lårene.
Watery pullbuoy - Heat - Svart
4.77/5
- Fremstilt i premium EVA-skum i en dråpeform som gir mest mulig oppdrift med minst mulig vannmotstand
- De runde formene gjør den behagelig å ha mellom beina over lengre tid av gangen
- Overflatebehandlet, så den er vannavstøtende og ikke gir gnagsår mellom beina
- Den mest lettvektige pullbuoyen på markedet
- Anbefales fra åtte år og oppover
Speedo pullkick - Elite - Mørkeblå
- Har en hyperhydrodynamisk utforming, som effektivt minsker vannmotstanden betraktelig
- Spesielt overflatebehandlet, så den er vanntett og behagelig å svømme med, og et riflet mønster, som gir et fastere grep
- Anbefales kun til erfarne konkurransesvømmere
Beco pullbuoy - Junior - Lyseblå
5.0/5
- Enkel å lære å bruke og kommer i et enkelt og mindre design, som er tilpasset de minste barna
- Fremstilt i PE-skum, som gir god oppdrift og samtidig er allergivennlig
- Perfekt til de minste barna som skal lære å svømme eller trene svømmeteknikk til armene
Arena pullbuoy - Freeflow - Svart/grå
3.67/5
- Jobb med kroppsstilling, styrke og teknikk: Når du beveger bena mens du bruker dette verktøyet, kan du jobbe med kroppsstillingen din og forbedre styrken og teknikken i overkroppen.
- Reduser lårfriksjonen: Takket være det hydrodynamiske designet til redskapet forbedres vannstrømmen, noe som reduserer friksjonen mot lårene.
- Forbedre pusteteknikken din: Du kan forbedre pusteteknikken din med dette redskapet, fordi du svømmer mer avslappet uten å sparke.