GRATIS FRAKT + 16 VILLE TILBUD 🥵🤑

Din rabattkode utløper 👉 KLIKK HER

00 00 00

Sommersalg | Spar opptil +75%

6 år med Watery

Fra kjeller til 45 kollegaer

Watery´s historie startet tilbake i 2016,  der jeg (Daniel Johannesen) i dusjen etter en svømmetrening tok en samtale med mine svømmekammerater fra det uskyldige til det ekstreme: Å starte en virksomhet. I en alder av 17 år, mens jeg gikk på videregående og svømte 7-8 ganger i uken.

Vi var alle syv ergelige over at det ikke fantes noen mer kule svømmebutikker i Danmark - slik som vi kjente dem fra USA. Altså, en butikk der seriøse svømmere kunne finne ALT det de hadde bruk for. En butikk som skapte et fellesskap rundt svømmere i Danmark, hvor rådgivning faktisk kom fra andre lideskapelige svømmere, og som ikke brukte de vanlige 4-7 dagene på å levere.

Min øyeblikkelige konklusjon var at dette kunne jeg få til – og det ble starten på Watery.dk og de første 14 eskene med varer på mitt første lager i pappas kjeller. 

Før dette hadde jeg 10 års erfaring fra svømming. Jeg begynte så klart med babysvømming, fortsatte på treningslaget i Horsens svømmeklubb og deretter fulgte 6 år som elitesvømmer på førstelaget.

I dag er pappas kjeller byttet ut med et nytt hovedkvarter i Horsens, Danmark, hvor vi kan skilte med et team på mer enn 45 kolleger. Felles for oss alle er vår lidenskap for opplevelser i og på vannet – uansett aktivitet.

Det har skjedd så mye i årene som har gått. Vinner av e-handelsprisen "Årets Ener" og "Årets Entreprenør i Horsens" innen få måneder, en deltakelse på nasjonal TV i Løvens Hule (med en anderledes avsluttning), en katastrofal produksjon av våre første egne produkter, et ekte eventyr med paddleboards, fire tilfeldige hovedkontorer og mye mer.

Så finn frem badetøyet og bli med på en opplevelsestur av minner med meg og Watery gjennom de siste 6 årene. 

2005

Første frø
8 år gammel og allerede klar for å erobre svømmeverden
2005

Takk mamma

Man kan nesten si at jeg ble født i vannet.

Med en mor som svømte på konkurransenivå i Ikast (selv om hun mellom oss ikke var den beste), og to brødre som prøvde å følge i mammas fotspor, hadde jeg egentlig ikke noe valg når det kom til stykket – jeg skulle også følge i samme fotspor.

I tillegg til den tradisjonelle babysvømmingen, hadde mamma en klar visjon for meg da jeg fylte 6 år i 2005: Jeg skulle starte på “delfinlaget” i den lokale svømmeklubben, Horsens Svømmeklubb, og formålet var klart:

«Du skal bare lære deg å svømme. Hvis det ikke er moro, kan du slutte når som helst, men ikke før du har lært deg det.»

Heldigvis lærte jeg raskt å svømme og flyte i vannet = En lykkelig mor.

Men til min mors store glede, oppdaget jeg også underveis hvor morsomt og befriende det var å være aktiv i vannet = En glad gutt.

2014

Skal skal ikke? Hmm..
Januar 2014

Vil du ha flere morgentreninger kl. 5, Daniel? Ja takk!

Den dag i dag undrer jeg meg fortsatt over den svært entusiastiske responsen jeg hadde til svømmetreneren min som 15-åring. Spesielt med tanke på at jeg er veldig flink til å trykke på snooze-knappen for å sove bare litt til. 

Men når du er omgitt av bestevennene dine og har et mål i horisonten, så skjer det ting med deg. 

Bakgrunnen for min entusiasme var mitt kommende opprykk til a-laget i Horsens Svømmeklubb. En stor milepæl etter nesten et tiår med svømming opp gjennom konkurranselagene (jeg tør ikke engang å tenke på hvor mange lengder frem og tilbake jeg har svømt i de samme bassengene opp gjennom årene..)

I løpet av de kommende årene fulgte 7-8 svømmetreninger hver uke, (inkludert 3 av dem før skoletid – like plagsomt hver gang), svømmestevner i helgene, treningsleir i feriene og et stort behov for å spise… takk mamma! 

2016

Fra det uskyldige til det ekstreme - Watery´s lansering
Mars 2016

Det som skjer i garderoven skulle blitt der...

En uskreven regel blant konkurransesvømmere i Danmark er at: «Det som skjer i garderoben, blir i garderoben.»

Hvis jeg hadde tenkt på dette i 2016, ville jeg trolig unngått flere år med 16 timers arbeidsdager, ville fortsatt hatt konfirmasjonspengene på 25.000 kroner på konto og sannsynligvis fortsatt svømme på konkurransenivå den dag i dag. 

Men den gang ei – min tilfeldige prat med gutta i garderoben etter svømmetreningen en dag i mars 2016 ble sittende i hodet: Jeg bare måtte åpne en egen svømmebutikk. 

En leveringstid på 4-7 dager var lite ideelt. Det var heller ikke optimalt at svømmere ikke skulle kunne finne alt de trengte i en og samme butikk. Og hva med et felleskap om vår felles lidenskap? Det var heller ikke mye av det hos butikkene som allerede eksisterte… 

Med naiviteten til enhver ung mann hørtes det ganske greit ut å gjøre noe med.

Vel, den gang hadde jeg ingen anelse om hvor mange utfordringer som ventet meg 😅

Jeg kunne ikke finne et bilde av gutta og meg i garderoben (lurer på hvorfor..), men her er vi på én av mange treningsleire
Juli 2016

En skikkelig avvisning og en lang (skrive-)sommer

Det skal mye til å kunne velte en 17-årig gutts storstilte plan og få en på andre tanker. 

Men når selveste Statsforvaltningen avviser blankt at du kan drive, eie og være direktør i en virksomhet før den i det hele tatt har startet (ja, det måtte jeg søke om siden jeg var «mindreårig»), så kan man enten bare droppe det eller gjøre noe med det. 

Jeg valgte (selvfølgelig) det siste.

Mens det juridiske kom på plass og jeg satte meg ned i kjelleren over sommeren og skrev produkt- og kategoritekster til våre mer enn 300 lanseringsprodukter. Som selvstendig næringsdrivende (og når det ikke er mye inntekt) er det stort sett det som må til.

Selv ikke to klager endret beslutningen deres. Derfor ble Paw Holdgaard (min far) den første eieren og direktør i Watery
September 2016

Noen som trenger et soverom?

Nå begynner det å spisse seg til. Leverandørene er kontaktet og varer for 100 000 hardt opptjente kroner, fra konfirmasjonspenger og frukt- og grønt gutt i Bilka, er ankommet (en historie til en senere anledning). Tekstene er skrevet. Logoen er blitt skikkelig bra. Det juridiske er på plass, og vi er snart i mål med nettbutikkens design. 

Watery er straks klar for å sette i gang og for å sende ut pakker…. fra mitt lille, ydmyke rom i kjelleren til pappa.

Bokstavelig talt ble rommet mitt omgjort til Waterys første hovedkvarter med lager, kontor, spiserom og møterom – det eneste opprinnelige som var igjen var sengen, som forøvrig var god å ha i arbeidstiden når arbeidsdagene ble sene og lange (og det gjorde de). 

Midt i det hele gikk jeg også i andre på videregående og hadde 7-8 svømmetreninger i uken. Det var ikke lett, men fy søren det var gøy!

November 2016

Mot alle odds kom det faktisk bestillinger (og flere av dem)

Når jeg i dag ser på hjemmesiden som jeg lanserte Watery.dk med 1. november 2016, forstår jeg faktisk ikke at vi i det hele tatt fikk bestillinger. Vi snakker stavefeil på frontbanner, bruk av et ulovlig bilde av Jeanette Ottesen som jeg ikke hadde rettigheter til, totalt 6 forskjellige farger og to like bilder rett ved siden av hverandre (hvorfor ikke bare ett🙈 ?)

Men det er også det som er så spennende og kult med en gründerreise som Watery helt fra scratch: Du blir smartere og dyktigere underveis. 

Likevel kunne jeg allerede første åpningshelg sette lillebroren min, Mathias, i arbeid. Det ble 13 bestillinger. Helt utrolig fett, jeg var i ekstase!

2017

Hva gjør man når kontoen står i 0?
Februar 2017

Pappa, jeg er på forsiden av Børsen

3-4 måneder etter lansering, kom det bestillinger hver dag. Og flere av dem. Det var utrolig fett å se at min ide fikk så rask oppslutning i svømmeverden.

Så en dag skjedde noe som skulle sørge for et stort veiskille i livet mitt, da Børsen (altså det største forretningsmagasinet i Danmark 😳) kontaktet meg og gjerne ville lage en artikkel om oppstarten min som ung gründer og hvordan jeg kombinerte det med både svømming og skole i så ung alder. Og ikke minst, hvorfor jeg ville kombinere min eksisterende fritidsinteresse for svømming med bedriften Watery? 

Artikkelen i Børsen ble fulgt opp av flere andre medier og Watery ble plutselig skikkelig kjent i Danmark. Deretter ble dagene seriøst travle for meg, noe som førte til den sannsynligvis største avgjørelsen for Waterys fremtid.. 

Juni 2017

Watery setter spikeren i kisten for svømmekarrieren min

Jeg har alltid innbilt meg at det var min manglende større fysikk i bassenget som gjorde utslaget (jeg er nokså tynn og liten i kroppsformen, i hvert fall sammenlignet med de store gutta jeg konkurrerte mot) – men når alt kommer til alt, var det kombinasjonen av Watery, svømmekarrieren og skolegangen som rett og slett ble for mye for meg.

Jeg måtte tenke meg godt om denne sommeren og velge. 

I måneden før hadde jeg oppnådd min store svømmedrøm om å delta og komme til finalen i det danske juniormesterskapet i 200 butterfly (tiden var 2.20.14 – slå den du?)

Men dette ble altså endestasjonen for min personlige 10-års svømmekarriere helt fra babysvømmer, barnesvømmer og til slutt konkurransesvømmer i Horsens Svømmeklubb.

Jeg kan fortsatt huske den litt ambivalente følelsen i magen etter å ha fortalt treneren min at nå var det stopp. En merkelig blanding av ekstrem glede, nervøsitet, usikkerhet og spenning. 

Men egentlig var det jo bare et ja til Watery – og ikke et fravalg av konkurransesvømming. Nå skulle det satses for fullt for å få fart på Watery, og jeg gledet meg som et lite barn igjen.

September 2017

Ingen penger til annonsering? Da får jeg oppsøke kundene

Hvis det var en ting som svømmingen lærte meg, så var det å kjempe litt mer enn konkurrentene mine og hele tiden se muligheter og forbedringer. Det er de små detaljene som teller i vannet - og det har jeg oppdaget i næringslivet også.

Fra svømmekarrieren visste jeg at det i helgene ville være svømmekonkurranser rundt om i landet med 400-500 svømmere. Perfekt for å nå så mange som mulig i målgruppen for Watery.

Jeg hadde heller ikke penger til å annonsere på Facebook eller Google (på den tiden ble nemlig hver tjente krone brukt på å utvide produktutvalget...)

Denne ideen førte til at jeg brukte 20 helger i løpet av det kommende året på å besøke danske svømmehaller for å selge svømmeutstyr og badetøy til deltakerne på arrangementene.. 

Selv om det høres helt sprøtt ut i dag, pakket jeg ned hele lageret i kjelleren fredag ​​etter skoletid, lånte en tilhenger, fylte den på kvelden og kjørte lørdag morgen avgårde til København, Aalborg, Esbjerg, Odense osv. og var hjemme igjen søndag kveld. 

Konkurrentene mine brydde seg ikke med alt det bryet, men det var jo bare til min fordel samtidig som jeg ELSKER å gi veiledning og møte kundene fysisk. Og det var akkurat det som trengtes for å kunne ta Watery til neste steg.

2018

Fra hobby til (vekst-) virksomhet
Februar 2018

Watery flytter inn i leilighet i gågata i Horsens

Ved første øyekast kan det kanskje virke rart å plassere et nettbutikklager i gågata i Horsens, som mange fysiske butikker kan ha hjemme.. 

Likevel var det riktig for Watery da vi skulle forlate redet for første gang (med andre ord - pappas kjeller). 

Det hadde blitt fart på sakene. Vi mottok mer enn 50 bestillinger hver dag, og vi hadde utvidet til å inkludere utstyr for svømming i åpent vann og treningssvømming. Pappa begynte også å bli lei av at folk ringte på døren i tide og utide for å hente pakker hjemme hos oss.. 

Med bare skole og Watery å konsentrere seg om, virket en leilighet i sentrum helt perfekt for en ung gutt med stort pågangsmot.

Da kunne jeg gå på skolen, komme tilbake til lageret og pakke, sykle over til Bilka med bestillingene over skuldrene (eller i handlekurven), gi den gass ved datamaskinen om kvelden og hoppe inn på bakrommet for å sove. (shh ikke si det til noen)

Mai 2018

Prisvinner? Watery? Er det sant?

Det var fortsatt bare meg i Watery mens jeg fullførte videregående. Vanskelig til tider, absolutt. Men en seriøs drøm som jeg satte til liv på egenhånd. 

Men drømmen ble bare enda villere under den siste eksamenstiden. Midt oppe i det hele ble jeg nemlig nominert til «Årets ener» i E-handelsprisen. Det vil si hvor Mobilepay, Nemlig.com og Proshop vanligvis blir hyllet. 

Nå var det plutselig lille Watery som skulle kjempe om prisen blant creme de la creme i dansk netthandel. Og vi vant! (grunnet storstilt feiring, husker jeg egentlig ikke så mye av den kvelden, men det var helt fantastisk)

Noen måneder senere tok Watery nok en pris som Årets gründer i Horsens kommune.

August 2018

De første kollegene (foruten lillebror) blir med på laget

Nå ble det endelig slutt på singellivet i Watery. Det måtte flere styrker til da mer enn + 60.000 fornøyde kunder allerede hadde hatt en god opplevelse og det var på tide å utvide konseptet. 

Jeg var nå også ferdig med videregående, og det skulle begynne å tjenes penger. Eller det vil si, 2000 kr i lønn til meg (jeg bodde fortsatt hjemme og var blitt veldig glad i frossenpizza). 

Den første jeg kunne ønske velkommen var Martin. Deretter fulgte Marvin, Nicolai og Casper de neste seks månedene. Og med flere hender, begynte vi også virkelig å vokse. 

Vi hadde allerede nå kapret til oss posisjonen som Danmarks største svømmebutikk med mer enn 6.000 produkter innen banesvømming, åpent vann, snorkling og barnesvømming. Vi kan trygt si det var et vendepunkt for vår historie. 

November 2018

Vår første ordentlige lagerbygning

Like før vi kunne ønske år 2019 velkommen, ventet det oss en STOR nyhet som garantert skulle sette ekstra fart på Watery. 

Vi måtte derfor flytte bedriften nok en gang. Det som opprinnelig var et showrom i Waterys leilighet var allerede blitt fylt med hyller på rekke og rad, og sengen var blitt beslaglagt for søppel. Hele leiligheten var blitt til enveiskjørte små veier. Det fungerte rett og slett ikke lenger (selv om det bare hadde gått 7 måneder siden vi flyttet inn 🤦‍♂️)

Litt eldre, litt klokere og fortsatt utrolig klar for å lage Danmarks kuleste vannsportbutikk bestemte jeg meg for å leie et dobbelt så stort kontor og lager for Watery. 350 kvadratmeter virket som mer enn nok for 3 år med vekst (men jeg skulle fort innse at jeg hadde tatt feil nok en gang...)

2019

Kan man si nei til Jesper Buch?

🎁 Dagens gavebod

Du er kun 700 kr og 2 tillagt produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøy 😍

Gratis wet/dry bag til badetøy

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis vanntett mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vanntett mobilholder - Storm - Svart

Gratis vanntett bum bag i blå

[GRATIS GAVE 4] Watery vanntett bum bag - Talia - Blå

Anbefalt for ditt kjøp

32% kjøper disse produktene sammen med handlekurven din

Lukk
 • Søkeresultater
 • Produkter

Søkeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spør vår kundeservice

  Ring til oss

  23 50 36 88

  Skriv til oss

  support@watery.no

  Åpningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med oss

  I høyre hjørne